top of page

Mindfulness meditacijos ir tylos praktika: laikas stabtelėjimui

Kuomet norisi pasisemti ramybės jausmo, nuraminti protą ir kūną po darbų ar visos savaitės rūpesčių ir skirti laiko tik sau.. Švelniam prasitempimui, savistabai, dėmesingumo lavinimui ir lašeliui poilsio ..tyloje.


Kas trečią penktadienį, 17:30 val. judesio ir dėmesingumo studijoje ADITI, Lazdynų g. 21. Registracija: www.bit.ly/noriu-i-mindfulness Pirmas kartas studijos naujokei – 8 Eur. Vėliau 14€ už vienkartinį apsilankymą arba galima rezervuoti su įprastu studijos abonementu.



KĄ KALBA MOTERYS?

„Prieš užsiėmimą buvau įsitempus, be nuotaikos, pavargus po dienos ar net savaitės, galvoje milijonai minčių apie viską... Po meditacijos – rami, mintys nešokinėja, jauti laikas sustojo, dar ir vakare mėgaujiesi turėtu laiku. Norisi neskubėti, lėtai pasivaikščiojant grįžt namo ir tą ramybės jausmą atnešt į savo namus. Man taip pavyko Siūlau visoms moterims pamėginti ir atrasti savo, nes jei moteris laiminga ir VISI aplink laimingi.. P.S. Aš dar tik kelis kartus buvau Jūsų studijoje, bet jausmas, kad man sunku išeiti. Bet pastebėjau ne man vienai taip blogai sekasi " / Vitalija

„Meditacijos metu jaučiu savo kūną, būtent ten kur susikaupusi įtampa. Kiekvieną kartą pojučiai būna skirtingose kūno vietose. Po meditacijos jaučiuosi atsigavusi lyg po viso kūno masažo Atsirado priklausomybė šiam pratimui, nes smegenys, kūnas tiesiog reikalauja poilsio.." / Jolanta


KUO NAUDINGA?

Mindfulness praktikos – tai lyg dėmesingumo „raumens" treniruotės. Praktikuojant reguliariai, laviname gebėjimą valdyti savo dėmesį (neįsitraukti į minčių „traukinius", automatines reakcijas). Imame apskritai daugiau suprasti kas lemia mūsų emocinę savijautą ir kaip padėti sau patiriant stresą, diskomfortą. Tai kvietimas praktikuoti realybės matymą su kuo mažiau mąstymo klaidų ir iškraipymų. Šios praktikos:

  • padeda išmokti girdėti savo kūno ir širdies poreikius, ugdo geranoriškumą ir švelnumą sau stiprina atsparumą stresui;

  • mažina nerimo, įtampos, nuovargio jausmą, gerina miego kokybę;

  • su laiku sušvelnina emocines reakcijas į sunkias situacijas;

  • sustiprina vidinės ramybės ir psichologinio stabilumo jausmą;

  • sadaugina teigiamų emocijų ir leidžia dažniau jausti pasitenkinimą.



KĄ VEIKSIME?

Tai iki 1,5 val. trukmės susitikimas, iš kurių apytiksliai:

  • 10 min. švelni mankšta kūno pratempimui, pajautimui.

  • 30 min. susitelkimas, įsižeminimas su tibetietiško dubenėlio virpesiais ir mindfulness meditacija – tai gali būti kūno skenavimas, vizualizacijos, teminės meditacijos.

  • 15 min. tylos/miego praktika

  • savirefleksija, norinčiųjų pasidalijimai 15-20 min., pagal poreikį ir dalyvių skaičių.

  • stabtelėjimas arbatos puodeliui irgi pagal poreikį

Tinka būti su bet kokiais patogiais drabužiais. Užsiėmimas vyksta gulint ar sėdint ant kilimėlių. Juos turime. Galite atsinešti savo pleduką, šiltesnes kojines.

Šiuo metu veda mindfulness praktikų ir dėmesingos mankštos mokytoja Miglė Ščiavinskienė, LSMU mokymų absolventė.



SVARBU: praktika netinkama moterims, šiuo metu išgyvenančioms sunkios depresijos epizodą arba ką tik patyrusioms sunkią krizę ar netektį. Tokiu atveju būtų tinkama psichologo, psichoterapeuto pagalba.


„Meditacija įgalina mus valdyti savo protą. Jos pagalba galima išlipti iš nuolatinio troškimo ir nepasitenkinimo ciklo, išmokti atpažinti norus, tačiau nebūti jų valdomam. Žmogus gali ir toliau gyventi įprastą gyvenimą, tačiau būti laisvas nuo kompulsyvaus savo norų vaikymosi ar baimių vengimo. Tam prireikia ne vienerių metų, tačiau tai įmanoma.." Julius Neverauskas, 2019
bottom of page