top of page

Moters seksualumas priklauso nuo jos autentiškumo ir rūpinimosi savimi

Pradėsiu citata: „Moters seksualumas priklauso nuo jos autentiškumo ir rūpinimosi savimi.. Deja, santuoka ir motinystė reikalauja tam tikro pasiaukojimo, kuris nesuderinamas su neatsiejamu nuo geismo savanaudiškumu. Kai moteris yra atsakinga už kitus, jai kur kas sunkiau sutelkti dėmesį į savo pačios poreikius: jaustis spontaniškai, seksualiai ekspresyviai ir nerūpestingai. Daugumai moterų būti pakankamai egocentriškoms, kad galėtų patirti erotinį malonumą, šeimyniniame gyvenime yra nemenkas iššūkis. Rūpinimosi kitais našta išties yra galingas antiafrodiziakas..” / Esther Perel



Tarp mūsų, jau didelių mergaičių, kas nutylima, su laiku deja kaip ylos iš maišo išlenda. „Esu visai save apleidusi.. skiriuosi. Jaučiuosi blogas žmogus..", „visai save išbarsčiau, nežinau kas man patinka, ko noriu..", „nebegaliu išbūti su tuo triukšmu namuose, jaučiuos pikta ir nuolat nepatenkinta..", – pasakoja ir pas mus atėjusios moterys. Ką daryti? Psichoterapeutai pataria tą patį – visų pirma KŪNAS. Pasirūpinti juo. Ir gali skambėti per paprastai, bet lavindamos gebėjimą save JAUSTI – pvz., kiek galiu šiandien pasilenkti, kiek išlaikyti, o kur sustoti ir leisti sau atsipalaiduoti, nedaryti su visais grupėje – tai lavina gebėjimą GIRDĖTI SAVE ir kasdienoje. Išdrįsti įvardinti ribas, gerbti savo poreikius, gebėti atsitraukti, gebėti pasitikėti ir kitais – ne visur turiu būti aš, kad pasaulis nesugrius, jei skirsiu valandėlę savo pamėgiui, laikui, draugėms, kavos puodeliui..


Visos žinome, kad genelu tai, kas paprasta. Man genealumu dar 2009 m. tapo kalanetika, o po 10 metų – jos sudrauginimas su dėmesingimo (mindfulness) praktikomis. Ir tai ne reklama, tiesiog norisi dar kartą įvardinti ir įkvėpti ieškančias to kažkokio derinio kūno ir širdies balansui atgauti. Ypač gyvenant šeimyninio gyvenimo dramose ar rutinoje. Ieškančioms savęs, savo autentiškumo.


Šias fotografijas skiria 6 metai (kuomet 2017 m. gimė ADITI, antroji mano studija) – fiziškai jaučiuos taip pat puikiai (Callan Pinkney sukūrė išties kai ką fenomenalaus), emociškai – „papilnėjusi": daugiau ramaus suvokimo kas esu, kas man patinka, be tokio stipraus poreikio įtikti, patikti ar gauti patvirtinimą, kaip galbūt anksčiau. Ir ...(būnant 43-jų), seksualesnė nei kada anksčiau! :)


Kviečiu 2023-ųjų draugystei po mūsų butiko stogu ir dėkoju iki širdies gilumų, kad galiu kartu su nuostabia trenerių komanda dalintis ir leistis į meilės sau patyrimus kartu!


Sugrįžtate? www.aditistudija.as.me


bottom of page