top of page

Mamų kalanetika su mažyliais: laikas kompromisui ir dėmesingumui. Startuoja 4-asis sezonas!

Updated: May 18, 2021

„Tai laikas ne tik išjudėti iš namų ir atrasti draugų, bet tuo pačiu papraktikuoti mindfulness. Mankšta su mažyliais yra natūrali proga dėmesingumo praktikai, t.y. mokytis išbūti su tuo kas yra, išlikti švelnioms sau, puoselėti vidinę stiprybę", – kviečia mūsų mylima kalanetikos vedančioji, dėmesingo įsisamoninimo (mindfulness) kurso studentė, 4 vaikučių mama MIGLĖ Ščiavinskienė.


Jaunųjų mamyčių Miglė laukia ketvirtadieniais, 10:15 val. Lazdynų g. 21, ADITI studijoje tarp pušynų. Pirmas kartas – 5 Eur. Registruotis: www.bit.ly/noriu-kalanetikos



„Vienu metu mamos stebi savo atžalėles, atliepia į jų poreikius (prieikus paima ant rankų, pasūpuoja, pamaitina) ir tuo pačiu lieka dėmesingomis sau – įsisamonina kūną, atlieka pratimus geriausiai įmanomu būdu šiandien. Viskas vyksta be skubėjimo, įtampos ar streso – nuolat ir nuolat ieškant harmonijos visame kame. Tai taip „mamiška" – suderinti, atrodo, nesuderinamus dalykus 🙂 Kartu tai stebėti ir mokytis yra daug lengviau.



Šie jaunų mamų susitikimai prasmingi ne tik dėl fizinės naudos kūnui po gimdymo – pratimai atpalaiduoja nuolatinį krūvį patiriančią nugarą, sustiprina dubens dugno, pilvo raumenis – bet ir dėl kuriamos palaikančios atmosferos:


  • Tai proga pakeisti namų aplinką, išgirsti, kad su sunkumais susiduria ne tik jos vienos, kad visokių dienų ir „mėnulio fazių" nutinka.

  • Tai galimybė klausti patarimų ir dalintis patirtimis.

  • Tai priminimas, kad mūsų emocinė savijauta turi didžiulę įtaką kūdikio nuotaikai, kad svarbu kasdienėje rutinoje rasti laiko savo poreikiams, palaikyti meilės sau ritualus.


Tokios bendrystės ir bendravimo psichologinė vertė moterims visais laikais buvo ir yra itin didelė", – tikina rūpestingoji Miglė, nuolatinės savo praktikos nestojanti namie (ten jos laukia dviejų mergaičių ir dvynukų akys.. :)



Į užsiėmimus galima atvykti ir su pačiais mažiausiais kūdikėliais ramiai gulinėjančiais kėdutėse ir su pipiriukais iki pat 2 metų. Mankšta skirta mamai. Mažyliai tiesiog ramiai sau leidžia laiką šalia mamos, žaidžia ar bendrauja tarpusavyje. Geriausiu įmanomu būdų tądien, palaikant draugišką ir pozityvią atmosferą visiems užsiėmimo dalyviams.



P. S. Įdomu, kad dažniausia į šią ADITI mankštą savo mamas atsiveda mergaitės.. :) Žinoma, erdvė atvira visiems gražuoliukams. Sunku, štai, fotografei susilaikyti ir nepastebėti tokių smalsių ir skaidrių it krištolas jūsų mažylių akių. Įtraukia ir panardina – norisi tūpti ir būti šalia, prisiliesti prie šio angeliško grožio...



@ Fotografijos: Aistė Gustė

125 views0 comments
bottom of page